Monday, September 22, 2008

Oisitte tullu aikasemmin

Kauan sitten jossain kaukana, tai siis viime kesänä tuolla kaupungin toisella puolella olimme laulu- ja soitinyhtye TET-Anuksen poikien palauttamassa tyhjiä pulloja lähi-Siwaan. Kello oli jo 20.45, mutta arvelimme vielä hyvinkin ehtivämme. Mutta eipäs se sitten ollutkaan liian helppoa: pullonpalautusautomaatti nimittäin näytti häiriöilmoitusta ja piippasi villisti. Jäsen-Tommo siitä sitten lähti kassatytölle asiasta ilmoittamaan, mutta vastauksena oli vain: ”olisitte tulleet aikasemmin”. Jäivät sitten palauttamatta ne pullot.

Tuossa hetki sitten sain, en mitenkään kovin aikaisin, maksumuistutukset opintolainojeni koroista. Ihan kivaa sikäli, että koskaan en ollut niistä laskuja saanut. Lähetin sitten kuitenkin Kelalle korkoavustushakemuksen, koska moiseen apuun kaltaisellani pienituloisella on tässä maassa monien harmiksi oikeus. Kela kuitenkin hylkäsi hakemukseni sillä perusteella, että se ei ollut ajoissa perillä. Ajoissa olisi ollut samana päivä, jona laskut, joihin avustusta hain, oli pankista postitettu. Tälläkään kertaa ei siis nopeus riittänyt.

Paholaiselle lupaillaan sympatiaa, köyhälle ei. Lähinnä sitä vaan on kuullut vittuilua, että ”menisit töihin”. Jos tässä joskus kuitenkin vielä sattuu niin iloisesti, että päätyy harrastamaan sukupuoliyhdyntää, vaikka edes säälistä, niin täytyy muistaa tulla ajoissa. Muuten jää varmaan silloinkin saamatta.

No comments: