Monday, December 28, 2009

Kuuloja

Kuulinpa tuossa hurjia. Joku nimittäin väitti lukeneensa blogiani. Tosin kyseessä saattoi olla myös ankarasta joulunvietosta johtuva aistiharha ja tällöin olisi hieman kyseenalaista puhua varsinaisesti kuulemisesta. Tällaisten hallusinaatioiden kohdallahan varsinaista äänilähteestä kuuloelimiin aaltoliikkeenä tapahtuvaa energian siirtoa ei nimittäin ilmeisestikään tapahdu.

Itse en muutamista tuttavistani poiketen kuule lainkaan jatkuvaa ininää korvissani. Ainoastaan välillä, yleensä vain muutamien sekuntien ajan, voin tämän vinkunan aistia. Yleisestihän uskotaan tinnituksen johtuvan kuulovauriosta. Eräs asioista perillä oleva ystäväni ja suuren luokan musiikkiteoreetikko kuitenkin kertoi minulle toisin: se ininä on jonkinlainen universumin perustaajuus, jonka vain herkkäkorvaisimmat ja -mielisimmät kuulevat.

Monenlaista muutakin on kuultu tässä viime aikoina. Tanssisali Lutakon alakerrasta kuului vallan järkyttäviä joululauluja (1) tässä taannoin. Lisäksi kylillä puhutaan, että Pensselisedän lisäksi joku muukin ulkomaalainen olisi äänitellyt laulujaan (2) lähiseuduilla. Ehkä hurjinta kaikesta on kuitenkin ollut jouluaattoyönä keskustansuunnalta kaikunut Ukkometso.

Monet ovat lakanneet kuulemasta heinäsirkkojen siritystä. Kehittyneempi ja halutumpi versio tästä olisi saada kuulumattomiin lasten kirkuna, naapurin koiran ulvonta sekä akkojen mäkätys. Ankaralla henkisellä harjoittelulla ja meditaatiolla joiden mestareiden väitetään onnistuneen viimeisimmässä.

Mutta nyt joulunvietto vaatii lisäveroaan ja nöyrän kertojanne on riennettävä vesiklosettiin.

(1)http://www.myspace.com/joulupukkijaapurit
(2)http://www.myspace.com/thingsandstuffsongs

No comments: