Thursday, August 25, 2011

Työttömyys on ihmisen parasta aikaa

Työttömänä on mukavaa. Ehtii harrastaa, pitää huolta ruumistaan ja sielustaan, nukkua tarpeeksi ja monin muinkin tavoin nauttia elämästään. Ei tarvitse pakkokännätä viikonloppuna kestääkseen tulevan työviikon ja toisaalta voi arkikännätä, jos tarvetta ilmenee.

Kaiken kaikkiaan työttömyys on ihmisen parasta aikaa. Mutta kuten moni muukin hyvä, sekin loppuu ennen aikojaan. Niinpä allekirjoittanutkin on jälleen päivätyön raskaan raataja. Töissä on toki se hyvä puoli, että saa rahaa, jolla voi hankkia harrastusvälineitä, jotta voi sitten työttömänä taas harrastaa.

Täytyykin kiittää valtiota, joka palkkaa tällaisiakin kirjoittajan kaltaisia hihhuleita ihan vaan siksi, että on penis. Ei tämä siitin nimittäin, vaikka se toki ihan toimiva onkin, mihinkään muuhun työhön riitä. Niissä tarvittaisiin osaamista tai ansioita ja niitä ei sitten olekaan. Toisaalta on hyvin ymmärrettävää, että se on pikkulasten parissa työskennellessä tarpeellinen värkki.

Värkeistä muuten tuli mieleeni kasvikuivuri. Sekin on kätevä vempele. Mukavasti kuivattaa sienet ja chilit ja mitä noita nyt onkaan. Harmi vaan, ettei työläinen meinaa ehtiä sienestääkään. Chilit sentään kasvavat itsekseenkin, kunhan vähän muistaa kastella.

Ja kastelemisesta päästään taas värkkeihin. Mutta ehkä se on jo toinen juttu.

No comments: