Saturday, July 29, 2006

Pitsa

Kävin tuossa äänityssession päätteeksi kebabilla levylaulaja Tuplaveen kanssa. Hyvää oli. Yleisesti ottaen kebabin laadunvaihtelu on melko suurta. Joskus saa tosi hyvää juuri kyttyrästä höylättyä lastua, toisinaan taas ihmeellisiä pakasteklönttejä.

Pitsat sen sijaan ovat selvästi tasalaatuisempia. Lähes jokaisen pitserian tai pitsoja paistavan baarin tai ihan minkä vaan pitsat ovat vähintäänkin kelvollisia. Paitsi siinä festarikojussa, joka myi sikahintaan mikrossa lämmitettyjä roiskeläppiä.

Ajattelin tässä kohta tehdä itse pitsan. Omatekemäni eivät juurikaan muistuta pitserian tuotteita, vaan paksuutta on vähintäänkin kolminkertaisesti ja muoto on kulmikkaampi. Joku voisi jopa piirakaksi kutsua. Sama minulle, kunhan on hyvää.

Taikina muodostuu mukillisesta vettä, puolesta pussista hiivaa, vähästä öljystä ja suolasta, sekä kaapista löytyvistä jauhoista. Myös ruisleseitä yms. olen sekaan heittänyt, mutta moisia ei juuri nyt ole.

Täytteeksi näyttäisi tänään tulevan juustoa, papuja tomaattikastikkeessa, kinkkua, oliiveja, homejuustoa ja kenties herkkusieniä ja/tai suolakurkkua sen mukaan, miltä ainekset kulhossa keskenään sekoituttuaan näyttävät. Ja sovi ei unohtaa chiliä. Habaneroviipaleita on vielä purkin pohjalla.

Ja eiku syämään.

No comments: