Thursday, October 12, 2006

Lehtikatsaus

Hypoteettinen lukijani on pitkään joutunut elämään epätietoisuudessa. ”Mitähän kummaa se nyt lukee paskalla käydessään”, ovat sankat ihmisjoukot Internetin ihmemaassa kovasti kummastelleet. Luodaanpa siis katsaus tuohon lahtipinoon, joka pöntöltä on kädenkurotuksen päässä.

Päällimmäisenä joukon uusin tuttavuus, Gramexpress, esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys Gramex ry:n asiakaslehti. (Saakutti, oonx mie niiku joku taiteilija vai? Vähäx siistiiiii!) Kannessa kerrotaan suomi-heavyn myyvän maailmalla miljoonia. Kansan tekijänoikeusasenteetkin on tutkittu. Tähän voisi kenties palata joskus, muta nyt lehden vaihto.

Seuraavana ilmaisjakelulehti Kortepohjalainen. On tätäkin joskus luettu. Lähikirjastosta näkyy olevan juttua. Se onkin mukava olemassa. Hyvin sieltä luettavaa löytyy ja tenttikirjojakin joskus. Kannessa mainostetaan Pub Kierrettä. Se on kuulemma uudistuksen jälkeen ihan asiallinen paikka.

Sitten indierockpunkmetalzine Sue. Kuulostaa vähän pelottavalta. Indie on jotain viileitten ihmisten juttuja. Kannessa on kuitenkin The Crash ja Teemu ”ikinä ei voi olla liian gay” Brunila. Itsekin voisin tarvita jonkun homon esiintymisasun. Vaikka violetit lateksihousut, karvaliivin ja niittirannekkeet. Olisiko se sitten homoa, en tiedä. Onhan tässä ihan hyviä juttuja. Kiva ilmaislehti. Ja Kivi Larmolan Rautamaailma on usein mielenkiintoinen.

Jyväskylän ylioppilaslehti
. Kriitikot katuvat. Kampuksen pyöräliikenne on sekavaa. Jono. Mukava lehti, mutta tämän numeron luin oikeasti jo taannoin ruokalassa. Yleisesti ottaen kuitenkin monenlaista juttuja. Kelpo luettavaa.

City Jyväskylä. Aika kehnoa. Suuri opiskelijatutkimus lupaa kertoa kaiken, mitä olen halunnut tietää akateemisesta vapaudesta. No olipa taas. Hianoja kaavioita ja prosenttiosuuksia näyttäviä palkkeja. Lehti on saanut hankittua riveihinsä ehkä suomen ääliömäisimmät naiset. Ehkä tämä ei ole ihan minun lehteni.

Sivari&Totaali, Antimilitaristinen kulttuurilehti – Aseistakieltäytyjäliito ry. Uskaltaako tästä edes puhua?

Jyväskylä. Jyväskylän kaupungin tiedotuslehti. Valoa, aikuisopiskelua, pakolaisia, syysmarkkinat. Tässähän on vaikka mitä. Harmittavan vähälle huomiolle jäänyt. Siirretään pinon päällimmäiseksi odottamaan seuraavaa ulostamisreissua.

Amnesty
Suomen osaston lehti. Ihmisoikeudet ovat jälleen niin kovin ajankohtaisia. Selvittäkää itse.

No comments: