Wednesday, July 05, 2006

Pallot

Pallot ovat yleensä jokseenkin pyöreitä. Ainakin parhaat niistä. Erimuotoisten pallojen pallousominaisuudet ovat heikommat. Pyöreyttä pidettiin ennen vanhaan täydellisimpinä muotona. Nykyään harva jaksaa pohtia moisia. Maapallonkin pyöreys on jo tunnustettu ihan kirkon taholtakin. Tokihan littana maapallo olisikin aika kurja. Ja neliskulmainen vähän hassu. Sille varmaan marssilaisetkin nauraisivat.

Toki pyöreätkin pallot voivat hetkellisesti vaihtaa muotoaan, esimerkiksi jos niitä potkaistaan voimallisesta, kuten jalkapallossa on tapana. Hyvät pallot kuitenkin palautuvat hyvin entiseen muotoonsa.

Jalkapallo on hieno peli. Siinä potkitaan palloa ja joskus myös vihollisia. Silloin vihollinen yleensä kaatuu, vaikkei paljon sattuisikaan ja alkaa vilkuilla anelevasti tuomaria kohti. Tuomari rankaisee virheen tehnyttä, jos katsoo sen aiheelliseksi.

Myös fanit saattavat rankaista virheen tehnyttä pelaajaa. Jos esimerkiksi maalivahti torjuu huonosti, saattaa paikallinen mafia rangaistukseksi tappaa tämän. Tai jotain muuta yhtä kamalaa. Suomessa ei onneksi tällaista tapahdu, vaan fanit ainoastaan haukkuvat huonosti pelannutta pelaajaa keskinäisissä keskusteluissaan tai nettifoorumeilla.

Enimmäkseen fanit kyllä rankaisevat vihollisjoukkueen faneja. Niitä saatetaan vaikka vetää turpiin. Englannissa vihollisfaneja on tarinoiden mukaan menty turpiin vetämään pidemmänkin matkan päähän. Se on miesten hommaa se.

Onneksi en jaksa fanittaa ja näin ollen voin keskittyä seuraamaan taiturimaista peliä. Jospa vanha herra Zidane väläyttäisi vielä eroottista pallokosketustaan.

No comments: